Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe kotlety drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
bułka tarta pikantna ok 3/4 szklanki
suszone pomidory 1 łyżka (płatki)
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
sól 1 płaska łyżeczka
jaja 2 sztuki
olej do smażenia

Porada

Smaczna odmiana dla tradycyjnego kotleta z piersi kurczaka. Smażenie w bułce paprykowej i wzbogacone suszonymi pomidorami kotlety są aromatyczne i świetnie smakują.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe kotlety drobiowe

1. Filety oczyszczamy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Dzielimy na spore kawałki, rozbijamy na kotlety przez folię. Nacieramy solą, świeżo mielonym pieprzem i suszonymi pomidorami.

2. Maczamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 3-4 minuty z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 28.03.2017 16:11
Fajne kotlety :)
Janina 27.03.2017 17:01
Fajne smaki;))
mysza75 27.03.2017 15:50
pyszne kotleciki
SzczyptaChili 27.03.2017 14:06
Bardzo smaczny pomysł na kotlety w nowej odsłonie :)
Wafelek2601 27.03.2017 13:28
Pyszności.
Bożena Matuszczyk 27.03.2017 12:02
Smaczne i kuszące kotlety.;)
misia123410 27.03.2017 11:39
same pyszności
jan_mag 27.03.2017 11:34
Na pewno smaczne :)
agaK. 27.03.2017 10:41
Fajne są:)
mirosława4 27.03.2017 09:25
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak