Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 500 gram
marchew 1-2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziemniaki ugotowane do podania
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem

Kroki postępowania

1
Buraki umyć, osuszyć i owinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku około godziny.
Warzywa obrać. Marchew pokroić plasterki albo na pół i plasterki. Seler i pietruszka w kosteczkę. Zalać 105 litrem wody. Warzywa gotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego ok. 35-40minut.
Krok 1 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto
2
Upieczone buraki przestudzić i obrać.
Krok 2 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto
3
Dodać buraki wcześniej upieczone i starte na grubych oczkach.
Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować z burakami jeszcze 10minut.
Krok 3 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto
4
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
Podawać z ziemniakami posypanymi cebulką i jajkiem.
Krok 4 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.04.2017 10:32
Wow pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak