Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem i serkami topionymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 gram
serek topiony 200 gram (kiełbaski)
boczek wędzony 100 gram
sól i pieprz do smaku
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem i serkami topionymi

Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię i chwilę podsmażyć.
Do boczku wlać śmietankę i wcisnąć serki topione. Na małym ogniu podgrzewać aż składniki się połączą.
Doprawić solą i pieprzem.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 25.03.2017 19:09
pyszne danie :)
endzi
endzi 25.03.2017 18:22
Na pewno smaczny!
agnieszka214 25.03.2017 18:04
Z serkiem pyszny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak