Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g,
jajko 3 -4 szt,
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ząbki czosnku 2 -3 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkiem

Szpinak rozmrażamy odsączamy z nadmiaru wody, wkładamy na patelnie z niedużą ilością oleju,
dodajemy pokrojony lub przeciśniemy przez praskę czosnek doprawiamy solą i pieprzem,
smażymy około 15 - 20 minut po tym czasie wbijamy rozbełtane jajka mieszamy i smażymy do momentu zetniecia jajek, w razie konieczności doprawiamy do smaku pieprzem i solą,
Podajemy z ziemniaczkami ale bardzo dobrze smakuje też bułeczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.03.2017 16:18
Dziękuje Justynko;)
gusia1000 26.03.2017 01:45
Dobre jedzenie.
Bożena Matuszczyk 25.03.2017 23:52
Dziękuję bardzo lubie szpinak z jajkiem;)
w mojej kuchni 25.03.2017 17:31
same pyszności do zjedzenia
Bernadeta1 25.03.2017 15:33
bardzo lubię szpinak i Twój na pewno by mi smakował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak