Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem kawowo-orzechowym z karmelizowanym bananem
Masło posiekać nożem dodając pozostałe składniki, zagnieść do momentu kiedy składniki się połączą. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Przygotować foremki.
Po wyjęciu z lodówki ciastem wylepiać foremki, piec w 180 stopniach 10 minut.
Schłodzić na kratce.
KREM KAWOWO- ORZECHOWY:
Do rondelka wlać śmietanę wsypać kawę i podgrzewać , mieszając ,aż kawa się rozpuści. Gdy kawa się rozpuści ,dodać połamaną czekoladę , cały czas mieszając , kiedy czekolada się rozpuści zdejmujemy z ognia , dodajemy krem orzechowy ,energicznie mieszając.
Krem schładzamy.
KARMELIZOWANE BANANY:
Banany obieram i kroję w dużą kostkę .
Na patelni rozpuszczam masło ,wsypuję cukier , po około 3 minutach kiedy cukier się rozpuści dodaje banany, lekko potrząsam patelnią .
Po około 2 minutach patelnię zdejmuję z ognia.
Schładzam.
Zimnym kremem napełniamy babeczki,dekorując karmelizowanym bananem.
SMACZNEGO :)