Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
pomidor malinowy 1 duży
cebula czerwona 1 szt
bazylia świeża 1 garść
natka pietruszki 1 garść
oliwa 50 ml (z awokado)
miód spadziowy 30 ml
ocet ryżowy 10 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę szatkujemy.
Z pomidora usuwamy miąższ, kroimy w drobną kostkę.
Cebulę drobno kroimy na piórka.
Bazylię i natkę drobno siekamy.
Oliwę, miód i ocet dokładnie łączymy.
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy na 15 min i ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak