Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki dyniowe
Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.
Ciasto podzielić na 10-12 części. Formować bułeczki.
Piec w 180stopniach ok. 20minut
puree z dyni | 200 gram |
woda letnia | 100 ml |
olej | 3 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 20 gram |
mąka pszenna typ 650 | 500 gram |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | 1 płaska łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: