Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki dyniowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z dyni 200 gram
woda letnia 100 ml
olej 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
drożdże świeże 20 gram
mąka pszenna typ 650 500 gram
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki dyniowe

Mus z dyni troszkę zagrzać, dodać pokruszone drożdże i cukier. Pozostawić na kilka minut aż drożdże ruszą.
Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.
Ciasto podzielić na 10-12 części. Formować bułeczki.
Piec w 180stopniach ok. 20minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 24.03.2017 00:53
fajne bułeczki
aga3103 23.03.2017 23:46
Koniecznie muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak