Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
cebula 2 szt
mleko 3 szk
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 1/2 szk
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli

Schab rozbić na kotlety, cebulę obrać i pokroić na plasterki. Na dnie miski ułożyć parę plasterków cebuli, a nią kotleta, ponownie ułożyć cebulę i kotleta i tak ułożyć wszystkie kotlety. Całość zalać mlekiem i odstawić do lodówki na około 6 godzin. Po tym czasie wyjąć kotlety i odcisnąć z nadmiaru mleka. Jajka roztrzepać widelcem. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Każdego kotleta obtaczać najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.03.2017 06:25
robię takie są przepyszne :-) , polecam :-)
Franciszek 23.03.2017 00:49
dobry obiad
halina17 22.03.2017 22:08
Tak przygotowane kotlety są bardzo smaczne , ja tak robię kotlety od paru lat :)
w mojej kuchni 22.03.2017 20:42
apetyczne jedzonko
wwwiolka 22.03.2017 19:50
Bardzo fajny przepis.
pestka 22.03.2017 14:53
smaczny obiad
Babeczka35 22.03.2017 14:22
Pyszne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak