Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i gruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 mała czerwona kapusta
2 gruszki
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyzka majonezu.
sok z połowy (lub całej) cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i gruszki

Kapustę obieramy z zewnętrznych, brzydkich liści, szatkujemy. Wrzucamy do miski i chwilę ugniatamy, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie do kapusty dorzucamy starte na grubych oczkach, obrane, gruszki, jogurt, majonez, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na godzinę, żeby smaki się pięknie połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.03.2017 23:02
bardzo ciekawe połączenie
ben-ka 22.03.2017 22:48
Z gruszką nie robiłam jeszcze....
MonikaW 22.03.2017 22:27
pyszna surówka
kloruś 22.03.2017 20:59
chętnie bym spróbowała!
Edith85 22.03.2017 20:55
Bardzo lubię suróweczki
Wafelek2601 22.03.2017 20:25
Moja ulubiona
Aleksandra/Olcia 22.03.2017 19:36
idealny dodatek do mięsnego obiadu
Beatris 22.03.2017 19:13
Smaczny dodatek do obiadu :)
Bożena Matuszczyk 22.03.2017 16:36
Pyszna ,apetyczna i kusząca sałatka;)
Agnieszka-87-25 22.03.2017 16:22
pyszna sałatka
pestka 22.03.2017 14:07
bardzo smaczna
adelajda 22.03.2017 14:04
dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak