Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z szynką, groszkiem i rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 7 sztuk
groszek konserwowy 3 łyżki
szynka 2 plastry
rzodkiewka 4 sztuki
majonez
sól i pieprz do smaku

Porada

Proste i pyszne jajka faszerowane, idealne na śniadanie. Nie tylko Wielkanocne :)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z szynką, groszkiem i rzodkiewką

1. Obrane, umyte i osuszone ręcznikiem papierowym jaja przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i wrzucamy je do miski.

2. Dodajemy drobno posiekane 2 rzodkiewki i szynkę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i całość rozgniatamy widelcem. Masę wkładamy w miejsce po żółtkach.

3. Na wierzchu układamy po pół łyżeczki majonezu i wykładamy groszek. Dekorujemy plasterkami pozostałej rzodkiewki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.03.2017 17:23
Smakowite jajeczka.;)
Ada-Gaba 23.03.2017 15:37
lubię takie jedzonko
MonikaW 21.03.2017 17:45
Super przystawka
Janina 21.03.2017 16:33
Świetne wydanie jajek;))
w mojej kuchni 21.03.2017 16:27
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak