Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo-cebulowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 4 szt
ząbki czosnku 2 szt
cukier 1 łyżeczka
mąka 2 łyżeczki
wywar warzywny 4 szklanki
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek posiekany 3 łyżki

Porada

Ciekawszy kolor zupie da szczypta kurkumy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo-cebulowa

Na maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, dodajemy czosnek i dalej podsmażamy. Następnie dodajemy łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki mąki, mieszamy. Zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy do miękkości cebuli. Następnie dodajemy rozdrobniony topiony serek.. Mieszamy, aż serek się rozpuści i blendujemy. Dodajemy tymianek, gałkę oraz szczypiorek.
Można dodać kilka łyżek śmietany.
Podajemy z grzankami albo groszkiem ptysiowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak