Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska zupa z krewetkami na mleczku kokosowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 250 gram
mleko kokosowe 500 ml.
trawa cytrynowa 1 łodyga
imbir starty 1 łyżeczka
limonka 1 sztuka
kolendra
makaron ryżowy
sos rybny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa z krewetkami na mleczku kokosowym

Krewetki umyć i obrać.
Makaron przełożyć do miseczki, sparzyć wrzącą wodą.
Do rondelka wlać mleko kokosowe , dodać obrane krewetki, i podgrzewać na bardzo małym ogniu, w miedzy czasie dodać trawę cytrynową.

Po około 15 minutach doprawić, słodką papryką, sosem rybnym, startym imbirem ,wycisnąć sok z limonki.Na koniec dodać makaron.

Podawać na ciepło ,posypać pokrojoną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 21.03.2017 13:13
Musi być smaczna!
Habibi 21.03.2017 12:24
owoce morza to moja wielka słabość ;) uwielbiam je! czasami gotuję właśnie tajskie zupy na krewetkach i mleczku kokosowym i koniecznie muszę w nich mieć liście kaffir i trawę cytrynową :)
agaK. 21.03.2017 11:39
Ciekawe danie.
Małgorzata92 21.03.2017 09:39
Super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak