Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe babeczki z kakao

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
drożdże 6 dag
cukier 10 łyżek
mleko 2/3 szkl
jajko 2 szt
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe babeczki z kakao

Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski, dodajemy drożdże i lekko ciepłe mleko. Mieszamy i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i 2 łyżki mleka.

Obie części dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 2 godzinach ciasta podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Układamy jedno na drugim i zwijamy w roladę.

Kroimy na małe kawałki lekko formujemy kuleczki, układając je w papilotkach. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok pół godziny.

Pieczemy w 180 stopniach ok 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2017 20:57
pyszne do kawusi
Ela15 31.03.2017 14:34
świetne babeczki
Jagódka77 23.03.2017 19:36
na pewno pysznie smakują
dodi 21.03.2017 08:48
mniam, mniam
jagoda5913 21.03.2017 00:34
fajnie wyglądają
gusia1000 21.03.2017 00:10
Dobre babki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak