Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i kukurydzą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ryż 1 torebka
kukurydza w puszce 3/4 puszki
fasola czerwona z puszki 3/4 puszki
jajka ugotowane na twardo 3 szt.
papryka czerwona 1/4 małej

Dodatki i przyprawy

sól
pieprz
natka pietruszki 1-2 łyżki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i kukurydzą

Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Jajka kroję w drobną kostkę wraz z papryką.
Kukurydzę i fasolę osączam na sicie z zalewy.
Wszystkie składniki mieszam z dwoma łyżkami majonezu, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak