Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z parówkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1-2 szt.
parówki cielęce 2 szt.
szczypiorek do smaku
zioła suszone
masło
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z parówkami

Parówki pokroić w plasterki i ułożyć na małej patelni z odrobiną stopionego masła. Kiedy się dobrze podgrzeją zalać jajkami roztrzepanymi z mieszanką ziołową. Rozprowadzić równomiernie przechylając patelnię na boki. Nakryć pokrywką i ogrzewać przez kilka minut na niewielkim ogniu, aż spód się zupełnie zetnie, a wierzch pozostanie lekko wilgotny.
Zdjąć pokrywkę, omlet posypać pokrojonym szczypiorkiem i złożyć na pół.
Przełożyć na talerz i udekorować kropeczkami ketchupu.
Podawać samodzielnie lub z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 29.03.2017 14:05
proste i pyszne :)
w mojej kuchni 21.03.2017 16:30
pyszne jedzonko
Malinka 20.03.2017 17:53
Fajny omlecik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak