Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 5 kg
cukier 1 kg
galaretka pomarańczowa 4 opakowania
Kwas cytrynowy Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z cukinii

Cukinię brać. Następnie poszatkować na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier. Smażyć. Gdy będzie gorące, to wsypać galaretki. Smażyć jeszcze ok. 30 minut. W międzyczasie dać kwasek. Włożyć do słoików. Pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak