Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa z chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
por (biała część) 1 szt
sok z cytryny
żółtko jajek 1 szt
śmietana 30% 150 ml
mleko kokosowe 100 ml
chili
Pieprz biały mielony Prymat
zielona pasta curry 2 łyżeczki
ryż 70 gram
natka pietruszki
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa z chili

1. Najpierw przygotowujemy bulion. Zagotowujemy skrzydełka z kurczaka z warzywami (marchewką, pietruszką, selerem i porem). Po ugotowaniu bulion odcedzamy.
2. 300 ml bulionu wlewamy do garnka. Żółtko mieszamy ze śmietaną i sokiem cytrynowym i powoli, cały czas mieszając wlewamy do bulionu.
3. Następnie dodajemy mleczko kokosowe oraz 2 łyżeczki zielonej pasty curry.
4. Zupę doprawiamy białym pieprzem i chili.
5. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do zupy. Dekorujemy natką pietruszki i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.03.2017 09:34
smaczna zupa
jagoda5913 21.03.2017 00:37
fajna zupa
ilka01 20.03.2017 21:09
pyszności :)
Bernadeta1 20.03.2017 19:36
na pewno smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak