Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 filety
pieczarki ok10 szt
szynka wieprzowa ok20 dag zmielonej
cebula 1/2 szt
jajko 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok2 łyżki
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z farszem

Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Udusić na maśle, posolić i oprószyć tartą bułką. Wymieszać i wystudzić. Przestudzić.

Cebule drobno pokroić i dodać do farszu. Dodać mięso mielone, wbić jajko i doprawić do smaku.
Filety umyć, osuszyć i każdy przekroić na pół. Mięso lekko rozbić i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć pieprzem i solą.
Na każdy plaster mięsa położyć farsz i zwinąć roladkę.
Na patelni rozgrzać olej i kłaść roladki zawinięciem do dołu.
Zasmażyć je i podlać je bulionem, dusić do miękkości ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.05.2017 19:02
Pyszna propozycja
Aleksandra/Olcia 21.02.2017 18:03
apetyczne
Bożena Matuszczyk 21.02.2017 17:17
Fajne smakowe roladki.;)
wwwiolka 21.02.2017 17:10
Bardzo fajny przepis.
Małgorzata92 21.02.2017 17:03
Fajne danie :)
KORAL 21.02.2017 17:02
Super mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak