Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta po chińsku Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nadzienie

chińska mieszanka warzywna 400 g
mozzarella w bloku 300 g starta
sezam czarny 1 łyżka
pierś z kurczaka 1 szt duża

do smaku

sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
chili Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

dodatkowo

ciasto francuskie 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta po chińsku Zewy


Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą.
Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić.
Mieszankę chińską rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać.
Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta.
Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 22.02.2017 11:29
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
Barbara13 21.02.2017 22:01
rewelacyjna i taka kolorowa
Wiesława1 21.02.2017 20:00
Pysznie wygląda
cukiereczek 21.02.2017 16:59
kolorowo i smacznie
Wiktoria29 21.02.2017 15:44
prosta i fajna
Agnieszka-87-25 21.02.2017 15:16
bardzo apetyczna
Franciszek 21.02.2017 14:42
Super tarta
IZABELA29 21.02.2017 13:14
Super kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak