Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z pieczonymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z pieczonymi warzywami

Pomidory zalewamy 1 litrem wody. Gotujemy. Warzywa obieramy. Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Studzimy warzywa. W tym czasie blendujemy pomidory i doprawiamy przyprawami. Warzywa trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do wywaru. Podajemy z kleksem jogurtu i zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak