Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka duszona z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 filety duże
marchew 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki ok 1 pęczek
śmietana ok 1 pojemnika
sól
pieprz
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka duszona z warzywami

Marchew, paprykę i cebulę, oczyścić i pokroić. Natkę drobno posiekać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć przygotowane mięso. Dodać przygotowane warzywa i podlać bulionem, może być z kostki. Doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Na koniec dodać natkę pietruszki i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.02.2017 20:23
pyszny obiadek :-)
IKrakowianka 19.02.2017 22:34
smaczne danie
Marcepanowy kącik 19.02.2017 18:20
Bardzo smacznie wygląda :)
Bożena Matuszczyk 19.02.2017 18:18
Pyszne danie.;)
Urszula Świeca 19.02.2017 17:22
Smaczny obiadek.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak