Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 7 szt
papryka czerwona 0,5 szt
pieczarki 3 szt
fasola czerwona z puszki 10 dag
olej do smażenia
przyprawy
ser żółty 10 dag
keczup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i obieramy ze skórki. Każdy przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką trochę środków. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do nich fasolkę, keczup i przyprawiamy. Ściągamy z ognia, gdy będą warzywa miękkie. Farsz nakładamy do ziemniaków posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. Układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową lekko podlewamy olejem i zapiekamy w piekarniku do 15 minut. Podajemy z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 05.04.2017 09:01
ciekawy pomysł
Kardamonovy 21.02.2017 10:22
Ale fajne, nie jadłam jeszcze takich :).
dodi 19.02.2017 12:34
pysznie wygladaja
halina17 18.02.2017 21:14
Dobre ziemniaczki :)
mirosława4 18.02.2017 21:11
fajny pomysł na syte danie
IKrakowianka 18.02.2017 19:17
fajny pomysł
Lis 18.02.2017 19:10
Świetny i smakowity pomysł:)
cukiereczek 18.02.2017 17:20
przekąska z ziemniaka Pycha
bertpvd 18.02.2017 17:16
super pomysł na ziemniaki
agnieszka214 18.02.2017 16:54
takie pysznosci do obiadu pycha
Róża1 18.02.2017 15:48
Świetny przepis !!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak