Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1/2 kg
gorąca woda 1 1/2 szkl
Farsz:
szynka wieprzowa 1/2 kg
cebula ok 1/2 szt
kajzerka 1 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Bułkę namoczyć w wodzie albo mleku i odcisnąć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić. Przygotowane mięso, bułkę i cebulę zmielić. Doprawić dość mocno do smaku.
Mąkę połączyć z wodą i zagnieść ciasto. Podzielić na kawałki, rozwałkować.
Wykrawać dużą szklanką krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotować. Wyjąć po ok 2 min od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 17.02.2017 20:07
dziękuję pięknie:)))
ben-ka 17.02.2017 11:26
Bardzo takie lubię.
halina17 16.02.2017 19:51
Lubię pierogi z mięsem.
jan_mag 16.02.2017 18:39
Domowe super
Krzysztof15 16.02.2017 17:53
Wyglądają apetycznie
IZABELA29 16.02.2017 16:15
Pyszne jak zawsze
2milutka 16.02.2017 16:14
ale apetyczne!
Janina 16.02.2017 16:01
Super pyszne takie pierogi;))
Bożena Matuszczyk 16.02.2017 15:40
Pyszne i kuszące pierożki wpraszam sie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak