Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem i sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 2-3 szt
mleko 1 1/2 szkl
woda 1 szkl
mięso mielone ok30 dag
mąka
olej
sól
sos
śmietana 1 szkl
ketchup ok1 1/2 szkl
Sól czosnkowa jodowana Prymat
przyprawa gyros

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem i sosem

Jajko, mleko, wodę i mąkę zmiksować. Mąki dodajemy tyle by powstało gęściejsze ciasto naleśnikowe. Do ciasta dodajemy rozdrobnione mięso mielone, solimy, troszkę oprószamy pieprzem i mieszamy.

Na natłuszczoną patelnie wylewamy ciasto, na naleśnik posypujemy drobno pokrojoną cebulę, wlewamy kilka kropli oleju i przewracamy naleśnik na drugą stronę. Naleśniki pieczemy troszkę dłużej niż zwykle. Po upieczeniu dowolnie składamy.
Śmietanę łączymy z ketchupem, doprawiamy przyprawami i polewamy ciepły naleśnik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak