Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciastka z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
budyń waniliowy 1 torebka
galaretka cytrynowa 1 op
woda 1 szkl
maliny świeże według uznania
truskawki według uznania
jagody według uznania
borówki według uznania
jeżyny według uznania
brzoskwinie według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciastka z owocami

Owoce oczyść z szypułek większe podziel na kawałki i schować do lodówki.Ciasto rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku ok 7-8 cm i upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzić. Zrobić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na środku każdego ciastka rozsmarować po łyżce budyniu. Galaretkę wystudzić a gdy zacznie krzepnąć zanurzyć w niej po jednym kawałku schłodzonego owocu i układać na budyniu. Wstawić ciastka do lodówki na 1 godzinę po czym wyjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak