Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z ciasta francuskiego z białym serem i kurczakiem.
Filety oczyszczamy i kroimy na małą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju przez chwilkę. Dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebule posiekaną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze 5-10 minut. Odkładamy do ostygnięcia.
W garnku kruszymy biały ser, dodajemy natkę pietruszki, podsmażone na patelni składniki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów, układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, sklejamy dokładnie krótsze końce każdego kawałka ciasta z obu stron i napełniamy farszem.
Pieczemy w 200 stopniach przez około 15 minut.
Smacznego!