Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Tajska po Polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójna pierś
pomidory w puszce 1 puszka
trawa cytrynowa 1 szt
por 1 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
marchew 2 szt
czosnek 4 ząbki
cebula czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
pasta chili 1 czubata łyżka
mleko kokosowe 1 puszka
sól d/s
pieprz d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Tajska po Polsku

Przygotowanie:
Pora, selera, marchewki umyć, obrać i pokroić na kosteczkę. To samo robimy z piersią kurczaka. Do garnka wlewamy 2l wody i zagotowujemy następnie dodajemy pokrojonego kurczaka i warzywa. Zmniejszamy ogień doprawiamy lekko solą i pieprzem, dodajemy czosnek, pomidory, trawę cytrynową, pastę chilli i cebulę, wszystko gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu. następnie dodajemy kukurydzę i mleko kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak