Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jabłka 2 szt.
seler 10 dag/ugotowany
ananas w puszce 1 puszka/mała
majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z ananasem

Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Selera drobno pokroić, wymieszać z tuńczykiem, pokrojonym ananasem i jabłkiem. Dodać majonez, przyprawić od smaku, wymieszać, schłodzić w lodówce i podawać z pieczywem z dodatkiem masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak