Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem serowym i wątróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
wątróbka drobiowa 300 gram
kostki rosołowe 2
por 1
oliwa 3 łyżki
serek topiony śmietankowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem serowym i wątróbką

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 1 - Makaron z sosem serowym i wątróbką  foto
2
Wątróbkę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem jedej kostki rosołowej do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Krok 2 - Makaron z sosem serowym i wątróbką  foto
3
Por drobno siekamy i podsmażamy na oliwie.
Krok 3 - Makaron z sosem serowym i wątróbką  foto
4
Do podsmażonego pora wlewamy dwie szklanki wody i dodajemy kostkę rosołową. Zagotowujemy. Następnie dodajemy serki topione i mieszamy, gotując na wolnym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 4 - Makaron z sosem serowym i wątróbką  foto
5
Ugotowaną wątróbką kroimy na małe kawałki i dodajemy do sosu.
Mieszamy i gotujemy przez chwilę. W razie potrzeby sos zagęszczamy mąką wymieszaną w mleku. (mała ilość)
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.
Krok 5 - Makaron z sosem serowym i wątróbką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 01.03.2017 20:06
pyszności mniam
halina17 01.03.2017 17:47
Lubię takie danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak