Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dag
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
musztarda ok 1 łyżka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie

Mięso kroimy na kawałki, oprószamy pieprzem. Czosnek rozcieramy z solą i dodajemy do mięsa. Mieszamy i odstawiamy na 1-2godz.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę smażymy. Podlewamy wodą albo bulionem, dodajemy liść laurowy i dusimy.
Gdy mięso zacznie mięknąć oprószamy mąką i mieszamy, jeśli trzeba podlewamy wodą. Dodajemy musztardę i jeszcze chwile dusimy często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 01.03.2017 19:19
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak