Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w serowo-truskawkowym sosie (z miętą)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
truskawki 12 dużych
serek homogenizowany 140 g naturalnego u mnie 0% tłuszczu
mięta 6 listków świeżej
śmietana 18 proc 2 i 1/2 łyżki można zamienić np. na jogurt typ

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w serowo-truskawkowym sosie (z miętą)

Truskawki myjemy i pozbawiamy zielonych części. Następnie przekładamy do misy blendera. Do owoców dodajemy listki świeżej mięty, serek homogenizowany oraz śmietankę 18%, wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania konsystencji sosu.
Ugotowany makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem.
Uwaga: makaron podajemy na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję wersję zimną - idealna na letnie śniadanie, kolację lub obiad.
Zdobimy ćwiartkami truskawek i listkami mięty. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 03.03.2017 11:37
uwielbiam, smaki dzieciństwa :)
molanka 01.03.2017 11:24
kusząca propozycja dla dzieci
MagdalenaIC 01.03.2017 10:09
:)
Mati13 01.03.2017 09:51
smaczne jedzonko
slodkieniebo 01.03.2017 09:48
Smak dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak