Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na szpinaku w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
filet z kurczaka 2 szt
ser feta 180 g
szpinak 350 g
czosnek 2 ząbki
olej
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na szpinaku w cieście francuskim

Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z przyprawami (sól, pieprz papryka słodka i ostra) na kilka godzin, podsmażyć na patelni. Szpinak udusić z serem feta oraz czosnkiem - odparować. Na ciasto francuskie wyłożyć szpinak i mięso. Zawinąć ciasto i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 180 stopni aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.03.2017 18:00
Smakowicie podany kurczak;)
Barbara13 01.03.2017 08:09
Bardzo mi smakuje
MarysiaB 28.02.2017 20:36
świetne danie
w mojej kuchni 28.02.2017 17:50
pyszny obiad podano
Agnieszka-87-25 28.02.2017 17:36
smaczny kurczak
Aleksandra/Olcia 28.02.2017 17:23
ale apetyczne
Grazyna0211 28.02.2017 16:41
super danie
wwwiolka 28.02.2017 16:40
Bardzo fajny przepis.
ilka01 28.02.2017 16:29
brzmi pysznie :)
norweska20 28.02.2017 16:11
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak