Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1/2 kg/wołowe ugotowane
fasola Jaś 20 dag
marchew 2 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
cebula biała 1 szt
boczek wędzony 15 dag
natka pietruszki 1 łyżka/posiekana
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
rosół 2 litry
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
mąka 2 łyżki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z fasolą

Wykonanie:
Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić na dwóch łyżka oliwy z dodatkiem mąki pod przykryciem. Dodać fasolę, zalać rosołem i ugotować do miękkości. Flaki podsmażyć na reszcie oliwy, włożyć do zupy, podprawić przecierem pomidorowym i zagotować. Boczek drobno posiekać lub zmielić razem z czosnkiem, dodać również do zupy. Doprawić majerankiem do smaku, posypać natka pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 01.03.2017 12:59
co za pyszności
Krzysztof15 28.02.2017 06:11
bardzo smaczne
Franciszek 28.02.2017 00:56
moje smaki
Edith85 27.02.2017 21:03
Nigdy takich nie jadłam
halina17 27.02.2017 21:02
Ciekawa jestem jak smakuje taka zupa.
Stenka 27.02.2017 20:35
Z fasolą jeszcze nie gotowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak