Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i puree z selera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut
zielona fasolka szparagowa
cukinia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i puree z selera

Kroki postępowania

1
Halibuta oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
2
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć halibuta z obu stron, gdzie nie znajduje się skóra.
Krok 2 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
3
Fasolkę gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 3 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
4
Ugotowaną i odcedzoną fasolę przekładamy do garnka z rozgrzanym masłem i lekko podsmażamy.
Krok 4 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
5
Cukinie kroimy w pasy, spryskujemy lekko oliwą i doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Krok 5 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
6
Cukinie podsmażamy.
Krok 6 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
7
Halibuta podajemy na fasolce, z cukinia oraz puree z selera (przepis znajduje się na profilu).
Krok 7 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 28.02.2017 00:51
pyszna rybka
agnieszka214 27.02.2017 17:57
Takie danie to mogłabym zjeść
w mojej kuchni 27.02.2017 17:44
dobre smaki w potrawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak