Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wieprzowe w sosie paprykowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

~ Pulpety

mięso mielone wieprzowe 500 g
kajzerka czerstwa
jajko
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
cebula biała

~ Sos

papryka czerwona pieczona 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
mąka pszenna
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wieprzowe w sosie paprykowym

Z mięsa, namoczonej i odciśniętej kajzerki, jajka i przypraw wyrobić masę na pulpety. Formować niewielkie kulki i gotować w gorącej wodzie z dodatkiem warzywnej przyprawy uniwersalnej. Odcedzić.
Do wywaru dodać łyżkę papryki mielonej i paprykę pieczoną (lub grillowaną np. ze słoika). Zmiksować i doprawić do smaku.
Sos zagęścić mąką pszenną i krótko zagotować.
Do gotowego sosu ponownie włożyć pulpeciki i chwilę razem poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 27.02.2017 19:43
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak