Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety indycze z serkiem topionym i pieczarkami
Pieczarki umyć, osuszyć, utrzeć na drobnej tarce albo posiekać malakserem.
Przesmażyć na odrobinie oleju, odparować i doprawić solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i suszoną cebulą.
Miękki serek topiony przełożyć do miseczki, dodać przestudzone pieczarki i utrzeć na jednolitą masę. Podzielić farsz na cztery porcje.
Na środku każdego kawałka mięsa położyć porcję serka, lekko rozgnieść i złożyć na pół jak pierogi. Brzegi zlepić przyklepując tłuczkiem i podwijając pod spód.
Każdy kotlet oprószyć przyprawami, obtoczyć w skrobi ziemniaczanej, następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem i na koniec opanierować w bułce tartej.
Kotlety schłodzić w lodówce, aby farsz stężał, a przed podaniem usmażyć na rumiano.