Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszko z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść do posypania

masa

śmietana 30% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
maliny świeże 3/4 szklanki
galaretka czerwona 1 szt
wrzątek 500 ml
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszko z malinami

Białka oddzielić id żółtej i ubić na sztywną pianę . Dodać pod koniec cukier i dalej ubijać . Kakao wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia . Do ubitej piany dodać żółtka wymieszać i dodawać po łyce mąki z kakao. Delikatnie mieszać do skończenia .Wlać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą blaszki serduszka i piec do suchego patyczka w 190 stopniach .
Wyjąć upieczony i wystudzić .
Galaretkę zalać wrzątkiem ,wymieszać i ostudzić .
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać chłodną żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody .Tężejącą masę wylać na zimny biszkopt ,ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką .galaretką .Wstawić do schłodzenia do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.02.2017 09:57
bardzo smaczne :-)
Edita 26.02.2017 08:43
ale ładne
gusia1000 26.02.2017 02:19
Dobre serce.
as28 25.02.2017 22:13
super serduszko, chce sie zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak