Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa z warzywami

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogon wieprzowy 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 1
pietruszka 1
seler 1/3
cebula 1
grzyby suszone 3 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól i pieprz
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa z warzywami

Kroki postępowania

1
Ogon wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liście laurowe, sól, pieprz, suszone grzyby - gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 1 - Zupa ogonowa z warzywami foto
2
Ziemniaki oraz selera kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki.
Krok 2 - Zupa ogonowa z warzywami foto
3
Ugotowany ogon pozbawiłam skóry, obrałam mięso i tłuszczyk które drobno posiekałam. Razem z warzywami dodałam do wywaru - gotowałam do miękkości warzyw.
Krok 3 - Zupa ogonowa z warzywami foto
4
Na koniec dodałam koncentrat pomidorowy. Gotowe.
Krok 4 - Zupa ogonowa z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.02.2017 17:30
dawno takie nie jadłam a smaczna
w mojej kuchni 23.02.2017 16:07
same pyszności, babcia podobnie gotowała ogonową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak