Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i mięsem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 kg łopatki wieprzowej
0,5 kg kiszonej kapusty (z marchewką)
cebula duża
pół opakowania makaronu łazanki
pół łyżeczki sosu Worcester (opcjonalnie)
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i mięsem

Kapustę gotujemy do miękkości, odcedzamy. Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do zrumienienia. Po chwili dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy parę minut. Do łopatki dorzucamy mieloną paprykę, ziele angielskie i liść laurowy, dolewamy odrobinę wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Mięso łączymy z ugotowaną kapustą, dolewamy sos Worcester, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, wszystko gotujemy jakieś 10 minut. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, mieszamy z łopatką i kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 25.02.2017 11:03
świetne danie
Klausia 22.02.2017 21:22
smakowite łazanki
Edita 22.02.2017 16:32
fajne moje ulubione
Wiesława1 22.02.2017 13:14
pyszne danie
MagdalenaIC 22.02.2017 12:31
Pyszne :)
Joanna Kryla 22.02.2017 12:22
Uwielbiam, właśnie takie z kiszoną kapustą:)
ilka01 22.02.2017 11:29
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak