Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i jarmużem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram
jarmuż 100 gram
cebula 1 duża szt
oliwa 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i jarmużem

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na makaron, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić makaron i ugotować go al dente, odcedzić.
Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć, oderwać twarde łodygi. Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Makaron z tuńczykiem i jarmużem foto
2
Wrzucić cebulę na rozgrzaną oliwę i smażyć, aż się lekko zeszkli.
Krok 2 - Makaron z tuńczykiem i jarmużem foto
3
Dodać jarmuż i dusić przez kilka minut, aż liście zmiękną.
Krok 3 - Makaron z tuńczykiem i jarmużem foto
4
Dodać śmietanę, wymieszać.
Krok 4 - Makaron z tuńczykiem i jarmużem foto
5
Dodać tuńczyka razem z zalewą. Przyprawić danie do smaku papryką ostrą, dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną soli.
Krok 5 - Makaron z tuńczykiem i jarmużem foto
6
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i smażyć razem jeszcze 1-2 minuty.
Smacznego :)
Krok 6 - Makaron z tuńczykiem i jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.02.2017 21:57
Bardzo lubię makaron z tuńczykiem, z dodatkiem jarmużu jeszcze nie jadłam - muszę wypróbować.
Bernadeta1 06.02.2017 20:30
pyszny obiadek
bertpvd 06.02.2017 19:28
wspaniałe danie
agnieszka214 06.02.2017 17:05
w takim połączenui składników musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak