Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 1-2 szt
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
masło 1 łyżka
roszponka 1 garść
majonez 1-2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką

Posmarować chleb tostowy masłem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w grube plastry i ułożyć na chlebie. Posmarować majonezem. Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy, a na nim ułożyć oczyszczoną roszponkę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przeciąć kanapki po skosie i podawać od razu po przyrządzeniu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak