Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
fasola Jaś 1 szklanka
kiełbasa 2 szt
cebula 1 duża
marchew 3 szt
czosnek 2 ząbki
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z ziemniakami

Fasolę moczymy na noc w dużej ilości wody.

Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy razem z kiełbasą (ja używam często kiełbasek frankfurterek). Dodajemy umytą i obraną i pokrojoną w półksiężyce marchewkę.
Dodajemy opłukaną fasolę i zalewamy wodą tak, aby przykryła wszystko. Gotujemy do miękkości fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy.

Przyprawiamy: szczypta czarnuszki, sól himalajska, pieprz ziołowy i czosnek niedźwiedzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 10.02.2017 08:55
fajna fasolka
Margo1 06.02.2017 19:46
Też podaje z ziemniaczkami
agnieszka214 05.02.2017 16:01
Z ziemniaczkami najlepiej smakuje taka fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak