Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki smażone z farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 szt dużych
mięso mielone ok 25 dag
cebula 1/2 szt
makaron nitki 1 garść mniejsza ugotowanego
jajko 3 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone z farszem

Pieczarki obrać, wyłamać nóżki. Do mięsa mielonego dodać makaron, drobno pokrojoną cebulę. Wbić małe jajko, doprawić do smaku. Pozostałe jajka wybić i roztrzepać z łyżką mleka albo wody (można dodać przyprawę kuchenną).
Przygotowanym mięsnym farszem napełniać pieczarki i panierować w jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Do farszu można dodać drobno pokrojone nóżki pieczarek uduszone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:13
SMACZNE I KUSZĄCE;)
halina17 04.02.2017 17:01
Dość ciekawy farsz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak