Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
ziemniaki 3 szt
por 1 szt
boczek wędzony 5 dag
bulion warzywny 1 litr
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
masło 4 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z boczkiem

Wykonanie:
Marchewkę, cebulę i ziemniaki obrać i drobno pokroić. Cebulę przysmażyć na połowie masła, dodać ziemniaki z marchewką i dusić przez 10 minut. Następnie wlać bulion i śmietanę i gotować jeszcze przez 20 minut. Boczek, pora pokroić i przysmażyć na reszcie masła. Zupę zmiksować, dodać przysmażony boczek i pora, przyprawić do smaku i zakwasić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 04.02.2017 14:23
taką zupę lubię ,świetna :)
Agnieszka-87-25 04.02.2017 09:37
bardzo dobra
hanbes 04.02.2017 08:41
Jestem amatorem wszelakich zup i chyba za niedługo ten i inne przepisy od Pani pójdą na tapetę :-))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak