Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt (średniej wielkości)
groszek konserwowy 1 mała puszka
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
bulion warzywny 100 ml
mąka 1 łyżka
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z groszkiem

Posiekaną cebule podsmażamy na smalcu. Kapustę siekamy, dodajemy do cebuli, chwilę razem podsmażamy i dodajemy bulion.
Całość cały czas smażymy, od czasu do czasu mieszamy.
Gdy kapusta zmięknie, dodajemy osączony z zalewy groszek, mąkę i dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 04.02.2017 00:05
takiej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak