Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa granola

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
żurawina suszona pol szklanki
orzechy włoskie pol szklanki
pestki słonecznika pol szklanki
ostropest 2 lyzki
miód pszczeli 5 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa granola

Wszystkie składniki suche wsypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajemy miód i wszystko dokładnie mieszamy. Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach do momentu aż granola będzie złocista i chrupiąca. W moim piekarniku to 20 min. Podczas pieczenia granole należy co jakiś czas pomieszać, aby równomiernie się upiekła. Upieczoną granole odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy do słoika i możemy przechowywać przez kilka tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.02.2017 17:24
uwielbiam na 2 śniadanie
Ola1984 03.02.2017 16:33
Domowa granola nie ma sobie równych :)
Mniam 03.02.2017 15:49
Pyszna jest :) Też ostatnio robiłam ;)
Edith85 03.02.2017 11:58
Nie ma jak domowa granola
Asik32 03.02.2017 11:07
z taką granolą śniadanie będzie pyszniutkie:)
olkaaa 03.02.2017 10:33
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak