Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z azjatyckim aromatem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 3 szklanki
jajko 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
marchew 4 sztuki
por (biała część)
grzyby mun 10 sztuk
bambus pędy 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sos chili 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z azjatyckim aromatem

Mleko miksujemy z mąką, imbirem, jajkiem. Filety kroimy w małe kawałki, oprószamy solą. Moczymy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoto. Marchewki kroimy w słupki, paprykę i papryczkę chili w cienkie paseczki, por w krążki, pędy bambusa na cienkie paseczki. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oleju i wrzucamy przygotowane warzywa, podsmażamy, zalewamy 2 szklankami wody dusimy przez 10 minut. Czosnek przeciskamy i dodajemy do warzyw, dokładamy też koncentrat i sos chili, solimy do smaku. Grzyby mun
moczymy i kroimy w paski, łączymy z resztą. W półmisku układamy naprzemiennie rybę oraz farsz. Chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 05.02.2017 14:32
swietne polaczenie :)
magdow 02.02.2017 21:40
super przepis ;)
ilka01 02.02.2017 20:49
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak