Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy ketchupowo-majonezowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
majonez 2 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 3/4 szklanki
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy ketchupowo-majonezowy

1. Kotlet schabowy rozbić za pomocą tłuczka, osolić. Jajko rozbełtać w miseczce, wymieszać z majonezem, ketchupem i czosnkiem wyciśniętym przez praskę.
2. Kotlety panierować w masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na rumiano na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.02.2017 21:22
robię podobnie bardzo smaczne
Renata9 02.02.2017 22:45
Fajny przepis
Renataj 02.02.2017 22:40
Ciekawy pomysł - tak jeszcze schaboszczaka nie robiłam.
magdow 02.02.2017 21:40
super przepis ;)
bertpvd 02.02.2017 21:01
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak