Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy - ekspresowy Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 150 g gotowane
golonki indycze 350 g duszone
cebula 1 szt duszona
rosół 1/2 szk
masło 50 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Porada

Waga podana w składnikach to waga mięsa bez kości, już po obraniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy - ekspresowy Zewy


Letnie mięso ( bez kości ) i cebulę wrzucić do wysokiego naczynia.
Wlać rosół, dodać masło i przyprawy do smaku i za pomocą blendera dokładnie zmiksować.
Gotowy pasztet w miarę potrzeby doprawić i przełożyć do słoików.
Podawać z pieczywem.
Taki pasztet można wykorzystać do pasztecików lub pyz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 08.03.2017 11:10
szybki i smaczny pasztet taki jak lubię
Motorek 18.02.2017 15:16
smaczny pasztet
ZEWA 15.02.2017 17:59
Dziękuję :)
jan_mag 15.02.2017 10:49
Super pasztet!
Wafelek2601 15.02.2017 09:45
Musi być pyszny.
justynkag 15.02.2017 09:02
Super szybki pasztet.Przyda się przepis.Dziękuję
jagoda5913 15.02.2017 01:05
ciekawy pomysł
MagdalenaIC 14.02.2017 23:36
Wygląda pysznie :)
agaK. 14.02.2017 23:25
Pasztety domowej roboty uwielbiamy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak