Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1//2 sztuki
batat 1 sztuka
papryka zielona 1/4 sztuki
cebula czerwona 1/4 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
olej kokosowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych warzyw

Kroki postępowania

1
Marchewkę i batata obrać i pokroić w słupki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać zioła i przyprawy oraz olej kokosowy.
Krok 1 - Sałatka z pieczonych warzyw foto
2
Piec w piekarniku w 200 st. C. przez około 20 minut do miękkości składników, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Sałatka z pieczonych warzyw foto
3
Podawać na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu, z dodatkiem pieczywa.
Krok 3 - Sałatka z pieczonych warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.02.2017 17:54
fajna sałatka
Kikiriki 14.02.2017 16:22
Często robię do obiadu. Pycha
Edith85 14.02.2017 08:34
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak